|

آماده‌سازی اولین سرویس تاکسی پرنده جهان در ابوظبی

آماده‌سازی اولین سرویس تاکسی پرنده جهان در ابوظبی

ابوظبی آماده است تا با امضای توافق‌نامه‌ای با شرکت آمریکایی «آرتشر پرواز»، اولین شهر جهان باشد که خدمات تاکسی پرنده را راه‌اندازی کند. این سرویس قرار است تا پایان سال ۲۰۲۵ آغاز به کار کند.

به گزارش کن نیوز؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: «این سرویس شامل هواپیماهای الکتریکی با قابلیت برخاست و فرود عمودی (eVTOL) خواهد بود که در پایتخت امارات متحده عربی تولید می‌شوند».

در صورت موفقیت‌آمیز بودن این پروژه، هواپیماهای «آرتشر میدنایت» تا ۴ مسافر را در هر پرواز بین «فرودگاه‌های عمودی» که در سرتاسر ابوظبی توزیع شده‌اند، جابه‌جا می‌کنند. این امر باعث کاهش زمان سفر تا ۸۰ درصد خواهد شد.

سخنگوی شرکت آرتشر به ایندیپندنت گفت: «هدف ما متحول کردن سفرهای شهری با جایگزینی سفرهای ۶۰ تا ۹۰ دقیقه‌ای با خودرو با سفرهایی ایمن، پایدار، کم‌صدا و با هزینه‌ای رقابتی در مقایسه با حمل‌ونقل زمینی، در مدت زمان تنها ۱۰ تا ۲۰ دقیقه است».

این سخنگو افزود: «هواپیمای میدنایت از نظر ایمنی مشابه هواپیماهای تجاری است و صد برابر از هلی‌کوپترها آرام‌تر است.

هواپیمای الکتریکی «آرتشر میدنایت» می‌تواند با سرعت ۲۴۰ کیلومتر در ساعت پرواز کند و از ویژگی‌های خاص جغرافیایی شهر و پرواز بر فراز دریا در بخش‌های زیادی از مسیر بهره می‌برد. امارات متحده عربی به لطف همکاری سازنده بین صنایع مختلف که توسط دفتر سرمایه‌گذاری ابوظبی تسهیل می‌شود، در مقایسه با سایر بازارهای جهانی، به راه‌اندازی این سرویس نزدیک‌ شده است.

این توافقنامه با آرتشر شامل تعدادی از نهادهای محلی مانند فرودگاه‌های ابوظبی، اتحاد آموزش پرواز، اداره کل هوانوردی غیرنظامی، خدمات ناوبری هوایی جهانی، خدمات لجستیک هوایی و مرکز حمل‌ونقل یکپارچه است.

سید سیف محمد السویدی، مدیر کل اداره کل هوانوردی غیرنظامی، ضمن تأکید بر تعهد آن‌ها برای راه‌اندازی ایمن این سرویس در امارات گفت: «این اعلامیه نشان‌دهنده اهمیت همکاری بین نهادهای برجسته هوایی کشور برای میزبانی از هواپیمای آرتشر میدنایت در منطقه در سال آینده است».

با وجود اینکه موانع قانونی هنوز بزرگترین چالش برای راه‌اندازی این سرویس در بیشتر بازارهای جهانی هستند، چین ممکن است در آغاز عملیات تجاری از امارات پیشی بگیرد. اوایل امسال، شرکت نوپای چینی «AutoFlight» پروازی بین شهری در استان گوانگدونگ انجام داد، هرچند پروازهای منظم تا سال ۲۰۲۶ آغاز نخواهند شد.

در همین راستا، الکساندرو بورگونیا، مهندس هوافضا در دفتر سرمایه‌گذاری ابوظبی، اشاره کرد که برنامه‌هایی برای راه‌اندازی ۵ فرودگاه عمودی در ابوظبی تا سال آینده وجود دارد.

بورگونیا که در راه‌اندازی مرکز صنایع وسایل نقلیه هوشمند و خودران در ابوظبی نیز نقش داشته است، افزود که هواپیماهای برقی عمودی بخش اساسی از تحول بزرگ در حمل‌ونقل زمینی، هوایی و دریایی در پایتخت امارات خواهند بود.

لازم به ذکر است که شرکت اوبر برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ در کنفرانس «Elevate»، از ایده استفاده از هواپیماهای برقی عمودی برای برخاست و فرود به‌عنوان «مفهومی قانونی برای حمل‌ونقل» رونمایی کرد و آینده‌ای را تصور می‌کرد که در آن مشتریان می‌توانند مانند تاکسی‌های زمینی، درخواست تاکسی‌های پرنده را نیز بدهند.

از آن زمان تاکنون، بیش از ۳۰۰ شرکت نوپا در این زمینه ظهور کرده‌اند و تقریباً ۱۰ میلیارد دلار سرمایه جذب کرده‌اند. با این حال، گزارش جدیدی از شرکت تحقیقاتی «IDTechEx» نشان می‌دهد که کمتر از ۵ درصد از این شرکت‌ها به حیات خود ادامه خواهند داد، و شرکت «آرتچر پرواز» را در میان ۳ شرکت برتر این صنعت قرار داده است.

این گزارش اشاره می‌کند که «سرعت‌ عمل هر یک از این شرکت‌ها حیاتی است، زیرا درآمدهای حاصل از پروازهای تجاری اولیه به جذب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر و بهبود تامین مالی کمک خواهد کرد».

شرکت «آرتچر» معتقد است که می‌تواند این جهش اولیه را از طریق راه‌اندازی عملیات تجاری خود در ابوظبی، به طور خاص برای انتقال مسافران بین مقاصد معروف شهر، به دست آورد.

 

منبع: شفقنا

ارسال نظر