عبور از سیستم امنیتی فرودگاه با گذرنامه ساختهشده با هوش مصنوعی!

گذرنامهی تولیدشده با هوش مصنوعی ChatGPT توانست از سیستم امنیتی یک فرودگاه با موفقیت عبور کند.
به گزارش خبرآنلاین، یکی از کاربران لینکدین نشان داد که چگونه گذرنامهای جعلی، تولیدشده با ChatGPT، توانست فرایند احراز هویت دیجیتال در فرودگاه را با موفقیت پشت سر بگذارد. این آزمایش بحث شدیدی بین متخصصان امنیت سایبری برانگیخت و تردیدهای جدی درمورد اعتبار پروتکلهای سنتی «احراز هویت مشتری» (KYC) ایجاد کرد.
به نقل از زومیت، بوریس موسیلاک، کارآفرین فناوری و سرمایهگذار خطرپذیر، گذرنامهی جعلی را تنها در چند دقیقه ساخت و نتیجه را در پروفایل لینکدین خودش بهاشتراک گذاشت. گذرنامهی ساختگی چنان واقعی بهنظر میرسد که بحث گستردهای در خصوص آمادگی سیستمهای احراز هویت امروزی برای دفاع در برابر حملات مبتنیبر هوش مصنوعی ایجاد کرد.
معمولاً محتوای تولیدشده با هوش مصنوعی بهدلیل ناهماهنگیهایی در قالببندی، کیفیت پایین تایپوگرافی یا خطاهای دیگر، بهراحتی قابل تشخیص هستند؛ اما نمونهی جعلی موسیلاک تقریباً از یک گذرنامهی قانونی قابل تمایز نبود. ناظران اشاره میکنند که فرایند جعل اسناد بهطور قابلتوجهی سریعتر و دردسترستر از گذشته و ابزارهای سنتی مانند ادوبی فتوشاپ شده است.
اگرچه گذرنامهی ساختگی احتمالاً بهدلیل نداشتن تراشهی داخلی در برابر بررسی دقیق تاب نمیآورد، اما برای عبور از ابتداییترین رویههای KYC که توسط برخی سرویسهای فینتک بهکار گرفته میشود، کافی ظاهر شد. پلتفرمهایی مانند رولوت یا بایننس که صرفاً بر ارسال عکس شناسایی کاربر اتکا دارند، اکنون ممکن است بهطور ویژهای در برابر سواستفاده ازطریق فناوری دیپفیک آسیبپذیر باشند.
در واکنش به چنین موضوعی، کارشناسان اتخاذ گستردهتر تکنیکهای احراز هویت مبتنیبر فناوری NFC و اسناد هویتی الکترونیکی (eID) را توصیه میکنند. این رویکردها، احراز هویت در سطح سختافزاری را ممکن میکنند و بدین ترتیب مقاومت بیشتری در برابر جعل با هوش مصنوعی نشان میدهند.
جالب است که تنها ۱۶ ساعت پساز پست موسیلاک، تلاش برای تکرار آزمایش با شکست مواجه شد؛ ChatGPT با استناد به پروتکلهای ایمنی و محدودیت در ایجاد اسناد جعلی، از تولید گذرنامهی تقلبی امتناع کرد.
ارسال نظر