|

ترکیه می گوید :

اگر آمریکا جت های اف ۳۵ را ندهد به سراغ دیگر کشورها می رویم

اگر آمریکا جت های اف ۳۵ را ندهد به سراغ دیگر کشورها می رویم

در صورت کنار گذاشته شدن این کشور توسط آمریکا از پروژه فروش و تحویل جنگنده های اف ۳۵ ناچار خواهد بود برای خرید جت های جنگی به سراغ دیگران برود. این تهدید در حالی مطرح می شود که آنکارا و واشنگتن مدت هاست بر سر سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسیه با یکدیگر اختلاف دارند.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز جمعه با اعلام این مطلب تصریح کرد که تصمیم واشنگتن در این خصوص مانع تلاش کشورش برای تامین نیازهای خود نخواهد شد.

ایالات متحده آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که قصد دارد ترکیه، متحد خود در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو را به دلیل خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسیه از برنامه فروش جت های جنگی اف ۳۵ حذف کند.

واشنگتن همچنین تهدید کرده است که آنکارا را به دلیل این اقدام تحت تحریم و مجازات قرار می دهد، تهدیدی که ترکیه آنرا بدلیل مواضع نه چندان تند رئیس جمهوری آمریکا خیلی جدی نگرفته و به نوعی رد کرده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پیشتر ضمن اعلام اینکه تحریم ها بر ضد آنکارا منتفی نخواهد بود، خاطرنشان کرده بود که نحوه برخورد دولت اوباما با ترکیه در این خصوص «ناعادلانه» بوده است.

ترکیه حدود دو دهه پیش با آمریکا برای ساخت قطعات و نیز خرید جت های پیشرفته و رادار گریز اف ۳۵ به توافق رسیده بود و قرار بود چهار فروند از این نوع هواپیماهای جنگی از سال ۲۰۱۸ به تدریج تحویل آنکارا شود. بر این اساس تعدادی از خلبان های ترکیه ای همچنان مشغول طی کردن دوره های آموزشی پرواز با این جت ها هستند.

رجب طیب اردوغان پیشتر گفته بود که کشورش برای خرید جت های جنگی اف ۳۵ پیش پرداختی به ارزش ۱ میلیارد و چهارصد هزار دلار در اختیار آمریکا قرار داده و در صورت حذف آنکارا از این پروژه باید این پول را پس دهد.

رئیس جمهوری ترکیه که برای نخستین بار طی یازده روز گذشته از تنش در روابط آنکارا و واشنگتن سخن می گفت درادامه ابراز امیدواری کرد که آمریکایی ها در خصوص مسئله تحریم «عاقلانه» عمل کنند.

آقای اردوغان همچنین افزود که ترکیه در صورت رفتار خصمانه آمریکا ممکن است در برنامه خود برای خرید هواپیماهای پیشرفته بوئینگ از ایالات متحده تجدید نظر کند. وی سپس خطاب به دولتمردان آمریکا تصریح کرد: «جت های اف ۳۵ را به ما نمی دهید؟ بسیار خوب! در این صورت ما مجبوریم کاری کنیم و برای خرید به سراغ دیگر کشورهای خواهیم رفت.»

منبع: یورونیوز

ارسال نظر