ورود بازرس کل ناسا به قرارداد بوئینگ بهدنبال تقلب این شرکت
این بازرسی در پیوند با یک رقابت جدید در مورد قرارداد برای فرود فضانوردان روی ماه است که بوئینگ یکی از سازمانهای شرکتکننده بوده است.
بازرس ارشد ناسا در حال تحقیق در مورد بوئینگ است؛ یعنی یکی از دو شرکت تأمینکننده وسایل نقلیه حمل سرنشین برای پروازهای فضانوردان به ایستگاه فضایی بینالمللی.
براساس گزارش ۲۰ ژوئن یک مقام ارشد در ناسا با یک مدیر ارشد بوئینگ در مورد پیشنهاد این شرکت برای عقد قرارداد ماه تجاری تجاری ماه وارد مذاکره شد، اما بوئینگ پس از گذشت مهلت ارسال درخواست، اقدام به تغییر پیشنهاد خود کرد.
مقامات ناسا این وضعیت را به دفتر کل بازرسی آژانس ارجاع دادند.مدیر ناسا در نهایت از داگ لورو خواست تا از مقام خود به عنوان مدیریت امور اداره فضایی پرواز ناسا در رابطه با موضوع استعفا دهد که او نیز چنین کرد.
آقای لورو پس از استعفا گفت: «این بزرگترین شایعه است، یعنی همان موردی که بیش از همه در موردش نگران شدم و البته فکر میکنم آژانس هم بیش از همه نگران آن بود. گفته میشد که مشکلی در رابطه با پرتاب سرنشینان وجود داشت که من استعفا دادم و هیچ چیز نمیتواند حقیقت را تغییر دهد». پیشتر شایعاتی بهصورت آنلاین منتشر میشد مبنی بر اینکه آقای لورو با قرارداد سطحنشین قمری مشکلی دارد، اما وی حاضر به اظهار نظر در مورد آن موضوع نشد.
گفته میشود بوئینگ برندهٔ قرارداد پیمانکاری ماه نشده و موضوع هنوز در دست بررسی است.
اما ناسا نهایتاً در ماه آوریل، اسپیساکس داینتیکس (Dynetics) و یک تیم تحت هدایت بلواورجین را انتخاب کرد تا برای برنامه قمری این آژانس با نام آرتمیس، سطحنشینهایی تدارک ببینند. اگر برنامهٔ آرتمیس بهخوبی پیش برود، اولین فرود انسانی از سال ۱۹۷۲، در سال ۲۰۲۴ رخ خواهد داد. این در حالی است که شرکتی که اولین مأموریت را بر عهده خواهد داشت، هنوز انتخاب نشده است.
گفتنی است به طور معمول، تحقیقات بازرس کل حداقل به مدت چند ماه طول میکشد، و سپس یافتههای تحقیق میتواند برای اقدامات بعدی به رهبری ناسا ارسال شود یا در صورت نیاز به اقدامات تنبیهی، به دادگستری فرستاده شود./ایتنا
ارسال نظر