Regent هواپیمایی برقی برای جایگزینی با کشتیهای فری تولید میکند
استارتاپ آمریکایی ریجنت بهدنبال تولید هواپیمایی است که آن را «گلایدر دریایی» خطاب میکند. این هواپیما در ارتفاع بسیار کم در بالای آب، مسافران را در بین شهرها جابهجا خواهد کرد
تصور کنید در شهری نزدیک به ساحل زندگی میکنید و به بندرگاه میروید تا از طریق پروازی در ارتفاع بسیار پایین که توسط هواپیمایی برقی انجام میگیرد به شهر دیگری سفر کنید که در آن طرف دیگر آب واقع شده است. استارتاپی به نام ریجنت (Regent) که مقر اصلیاش در بوستون آمریکا است روی چنین هواپیمایی کار میکند.
ریجنت میگوید روی «گلایدری دریایی» کار میکند که میتواند ۱۰ مسافر را در ازای پرداخت پول جابهجا کند. این گلایدر دریایی احتمالا تا سال ۲۰۲۵ وارد مرحلهی عملیاتی میشود.
بیلی تالهایمر، مدیرعامل ریجنت و مایکل کلینکر، مدیر ارشد فناوری ریجنت که هر دوی آنها بهعنوان همبنیانگذاران شرکت شناخته میشوند و پیشتر برای یکی از شرکتهای وابسته به بوئینگ کار کردهاند،
همبنیانگذاران ریجنت میگویند هواپیمای مورد اشاره که هیچ گاز مضری تولید نمیکند، توسط قایقی بالهدار (هیدروفویل) از بندرگاه دور میشود، از روی آب بلند میشود و کمکم به سرعت ۱۸۰ مایلبرساعت (۲۹۰ کیلومتربرساعت) میرسد؛ بسیار سریعتر از کشتیهای فری. ویدئوی زیر نشان میدهد که سفر هواپیمای موردبحث ریجنت چگونه انجام میگیرد:بنیانگذاران ریجنت گفتهاند این شرکت قصد دارد سرویس حملونقل ارزان بین شهرهایی مثل بوستون و نیویورک و همچنین لس آنجلس و سان فرانسیسکو راهاندازی کند. سفرهای کوتاهتری که شهرهایی مثل نیویورک و همپتون را به هم متصل میکنند نیز در دستور کار قرار دارند. بهعلاوه گلایدر دریایی ریجنت احتمالا بهمرور زمان سفر در بین جزایر هاوایی را ممکن میکند. نکتهی جالبتوجه این است که هواپیمای مورد اشاره میتواند با استفاده از امکانات موجود در بنادر فعلی فعالیت کند و این یعنی نیازی به ایجاد بنادر ویژه نیست. البته لازم است یکسری امکانات نظیر پایانههای شارژ به بنادر اضافه شوند
ریجنت میگوید برخی شرکتها حمایت خود را از این پروژه اعلام کردهاند که از بین آنها میتوانیم به Caffeinated Capital اشاره کنیم. Caffeinated Capital یکی از حامیان اولیهی استارتاپ Boom (تولیدکنندهی جت مافوقصوت) محسوب میشود. سرمایهگذاران میلیاردی مثل مارک کیوبن و پیتر تیل نیز حمایت خود را اعلام کردهاند.
یکی از دلایلی که باعث شده سرمایهگذاران به پروژهی ریجنت توجه نشان دهند، ادعای جالب این شرکت است. ریجنت میگوید از آنجایی که هواپیما در این پروژه در ارتفاع بسیار پایین و بر سطح دریا پرواز میکند احتمالا مقررات کمتری شامل آن میشود و به همین دلیل ریجنت خواهد توانست سرویس را در زمانی سریع راهاندازی کند.
تعداد بسیار زیادی از شرکتهای حوزهی فناوری از برنامهی خود برای ورود به بازار تاکسیهای پرنده از طریق هواپیمای برقی خبر دادهاند و در چنین بازار پرتلاطمی، دیدن محصولی بهنسبت متفاوت مثل آنچه ریجنت به نمایش گذاشته بسیار هیجانانگیز است. قطعا یکی از مهمترین چالشها برای ریجنت، ساخت هواپیمایی است که بتواند در آبوهوای نامساعد هم به فعالیت خود ادامه دهد. با غلبه بر این چالش، گلایدر دریایی ریجنت راهکاری قابلاتکا برای سفر کردن در تمامی شرایط خواهد شد.
هدف فعلی اعضای تیم ریجنت تولید پروتوتایپی است که ابعادش به یکچهارم ابعاد هواپیمای نهایی میرسد و فاصلهی بالهایش ۱۵ فوت (۴٫۶ متر) است. نخستین پرواز آزمایشی این پروتوتایپ تا پیش از پایان سال جاری میلادی انجام خواهد شد.
ارسال نظر