|

قوانین حمل دوچرخه با هواپیما

قوانین حمل دوچرخه با هواپیما

یکی از وسایلی که معمولا مجوز حمل آن با هواپیما داده می شود، دوچرخه است. پیشنهاد می کنیم برای اینکه با مشکلی در این زمینه مواجه نشوید، ادامه متن را از دست ندهید.

اگر جزو کسانی باشید که به محیط زیست و حمل و نقل پاک اهمیت می دهید، احتمالا طرفدار دوچرخه و دوچرخه سواری هم هستید. اما برای مسافرت ها چطور؟ ترجیح می دهید که با دوچرخه سفر کنید یا به همراه دوچرخه؟ هر چقدر هم که دوچرخه سوار حرفه ای باشید، قطعا مسافرت های چند صد کیلومتری (مثل مسافت تهران تا مشهد) انتخاب خوبی برای سفر به وسیله دوچرخه نیست. یکی از وسایلی که معمولا مجوز حمل آن با هواپیما داده می شود، دوچرخه است

اگر پس از خرید بلیط قصد همراه بردن دوچرخه و دوچرخه سواری در مشهد را دارید، پیشنهاد می کنیم برای اینکه با مشکلی در این زمینه مواجه نشوید، ادامه متن را از دست ندهید.

شرایط دوچرخه برای حمل با هواپیما

 

برای حمل دوچرخه با هواپیما، طبیعتا باید آن را به بخش بار تحویل دهید. در تمام پرواز هایی که در کشورمان انجام می شود، می توانید 20 تا 30 کیلوگرم بار را به عنوان بار همراه با خود ببرید. اما در مورد سفر های خارجی قوانین کمی سخت گیرانه تر است. توجه داشته باشید که این میزان بار به جز بار 5 تا 7 کیلوگرمی است که با خود به داخل هواپیما می برید. نکته مهم دیگر این است که شرکت های هواپیمایی صرفا دوچرخه های بدون موتور را قبول می کنند. دوچرخه هایی که دارای موتور الکتریکی هستند توسط بار هواپیما مورد پذیرش قرار نخواهند گرفت.

 

وزن دوچرخه برای حمل با هواپیما

 

 نگران اضافه وزن بار خود نباشید. یک دوچرخه از نوع دوچرخه کوهستان تا 18 کیلوگرم وزن دارد. این به معنای آن است که در صورت خرید بلیط هواپیما با مشکل خاصی از لحاظ وزن بار همراه خود مواجه نخواهید شد. اما برای وسیله ای مثل دوچرخه فقط وزن آن نیست که اهمیت دارد، بلکه ابعاد دو چرخه نیز باید در اعاد خاصی باشد که برای جابه جایی با هواپیما باید به آن توجه داشت.

ابعاد استاندارد دوچرخه در حمل با هواپیما

 

معمولا شرکت های هواپیمایی قوانین مختلفی برای تحویل دوچرخه به بخش بار دارند. احتمالا می دانید که بار تحویلی به هواپیما علاوه بر محدودیت وزنی، دارای محدودیت در ابعاد نیز می باشد. البته نگران نباشید و دوچرخه را می توانید با رعایت اصولی به شکل درست بسته بندی کرده و تحویل دهید. ابعاد باید به شکلی باشد که مجموع طول و عرض و قطر، کمتر از 157 سانتی متر باشد. در صورتی که مجموع ابعاد بیشتر از 157 سانتی متر باشد (تا 202 سانتی متر) شامل 5 کیلوگرم اضافه بار می شود. اما اگر این عدد بیش از 202 سانتیمتر شود، بار شما باید توسط کارگو ارسال شود.

بسته بندی دوچرخه برای حمل با هواپیما

 

برای بسته بندی دوچرخه، ابتدا باید دو چرخ را باز کنید. باز کردن رکاب هم برای حمل دوچرخه ضروری است. پس از این مراحل، دسته و فرمان دوچرخه را طوری بچرخانید که با بدنه موازی شود. فرمان را در جای خودش با چسب محکم کنید و سپس آنرا داخل کارتن یا کیف های بزرگ مخصوص حمل دوچرخه بگذارید. چرخ ها و رکاب را هم در کنار آن قرار دهید. اگر دوچرخه را داخل کارتن می گذارید، حتما در آنرا ببندید و چسب بزنید. قبل از استفاده از کارتن استقامت آنرا بررسی کنید تا در جا به جایی ها دچار پارگی نشود. همچنین بسیاری از شرکت های هواپیمایی از شما می خواهند که باد لاستیک ها را به شکل کامل تخلیه کنید.

 

یک نکته در مورد حمل دوچرخه با هواپیما

 

معمولا دوچرخه های تاشو و یا دو چرخه های سایز کوچک (مثل دو چرخه های کودک) با بسته بندی مناسب، مشکلی بابت ابعادشان ندارند. اما دو چرخه های بزرگتر و حرفه ای، ممکن است از لحاظ سایز کارتن یا کیف بسته بندی شده مشمول جریمه های محدودیت ابعاد شوند. بنابراین توصیه می شود که پس از خرید بلیط، قبل از هر اقدامی، نسبت به کسب اطلاعات از شرکت هواپیمایی یا کانتر مربوطه اقدام نمایید.

منبع: تسنیم

ارسال نظر