برنامه ترامپ برای فروش جنگنده های F16 به تایوان
آمریکا سرانجام پس از بیش از یک دهه ، به احتمال زیاد جنگنده هایی را که تایوان برای دفاع از خود در برابر چین به آنها نیاز دارد، در اختیار تایپه قرار می دهد.
تحویل این جنگنده ها به تایوان بیش از آن که یک ضربه نظامی به چین باشد، در حکم یک شوک سیاسی برای این کشور است.
مقامات دولت 'دونالد ترامپ' به طور تلویحی با درخواست تایوان برای خرید بیش از ۶۰ فروند 'اف ۱۶' ساخت شرکت 'لاکهید مارتین' موافقت کرده اند.
هر چند بعید است فروش این جنگنده ها به تایوان، توازن نظامی برقرار شده توسط ارتش قدرتمند چین را به هم بزند، اما این خود نشانه ای تازه از تمایل آمریکا به اداره امور در تایوان است.
فروش این جنگنده در راستای چهره پردازی اخیر آمریکا در حمایت از تایوان است و توجه دوباره آمریکا به تایوان حاصل درخواست های روز افزون در واشنگتن از دولت آمریکا برای تلاش تمام عیار به منظور جلوگیری از پیشی گرفتن چین از سلطه نظامی و صنعتی آمریکاست.
'چیانگ کای شک'، رئیس جمهوری چین در پی شکست در جنگ داخلی چین و با در گرفتن انقلاب کمونیستی در این کشور، در سال ۱۹۴۹ به تایوان گریخت و دولت جمهوری چین از آن هنگام تاکنون اداره این سرزمین را به عهده دارد.
جمهوری چین هم اکنون علاوه بر جزیره تایوان، کنترل جزیره های پنگو، کینمن، ماتسو و تعدادی دیگر از جزایر کوچک دریای زرد را در اختیار دارد.
هر چند از ابتدای دهه ۱۹۹۰ ادعاهای دولت چین نسبت به سرزمین اصلی چین کمتر مطرح می شود اما، این دولت هرگز موضع رسمی خود را در این خصوص تغییر نداده است.
رییس جمهوری چین در پیام تبریک سال نو میلادی ۲۰۱۹ گفت، تایوان باید به چین بپیوندد و راه دیگری ندارد.
رئیس جمهوری تایوان در واکنش به این سخنان اعلام کرد که سیستم 'یک کشور- دو نظام' را نخواهد پذیرفت و کشمکش ها و سلطه طلبی های چین می تواند به درگیری های فرامنطقه ای تبدیل شود.
چین در دو دهه گذشته بر تولید جنگ افزارهای نظامی متمرکز شده است و در سال ۲۰۱۷، ۲۳ برابر تایوان بودجه صرف مسایل دفاعی خود کرد.
منبع: بلومبرگ
ارسال نظر