قدرت پردازنده مریخ نورد ناسا شگفت زده تان می کند

فرود موفقیت آمیز مریخ نورد perseverance ناسا بر روی سیاره سرخ هیجان بی نظیری را در بسیاری از ما به وجود آورد، اما چه فکر میکنید اگر بدانید پردازنده اصلی مریخ نورد ناسا به مراتب ضعیفتر از چیپست گوشی شما است؟
امروزه گوشیهای مُدرن اندرویدی دارای سخت افزارهای پرقدرتی با حجم بالایی حافظه رم و برخی از آخرین فناوریهای روز دنیا هستند. با این حال هنگامی که پروژههای حساس چون فضا نوردی میرسیم، دیگر نمیتوان سراغ سریعترین چیپست های روز دنیا رفت.
مریخ نورد Perseverance یا استقامت ناسا از یک کامپیوتر کوچک به نام Rad750 بهره میبرد که در مقابل تشعشعات مقاوم است. این کامپیوتر کوچک سال 2001 میلادی توسط IBM طراحی شد و با فناوری ساخت 150 یا 250 نانومتری تولید میشود.
Rad750 از یک پردازنده مرکزی 200 مگاهرتزی، 256 مگابایت حافظه رم و 2 گیگابایت حافظه داخلی بهره میبرد. در حقیقت مهمترین ویژگی Rad750 مقاوم بودن در برابر انواع تشعشعات است که آن را به گزینهای ایده آل برای استفاده در ماهوارهها، سفینهها و کاوشگرها تبدیل کرده است. یکی دیگر از ویژگیهای ممتاز این کامپیوتر کوچک مقاومت بسیار بالا در برابر گرانش است.
جالبتر اینکه هر دستگاه از این کامپیوتر ضعیف و قدیمی چیزی در حدود 285,000 دلار خرج روی دست پژوهشگرها میگذارد. در صورتی که بخواهیم قدرت پردازنده بکار رفته در Rad750 را با کامپیوترهای معمولی مقایسه کنیم، در بهترین حالت با اولین مدل iMac اپل متعلق به سال 1988 میلادی برابری میکند.
تاکنون بیش از 150 عدد کامپیوتر Rad750 به فضا فرستاده شده است.
اما شاید جالبترین تراشه بکار رفته در این مریخ نورد اسنپدراگون 801 کوالکام باشد. این چیپست در پهپاد یا هلیکوپتر آزمایشی Peserverance به نام Ingenuity بکار رفته است که بیش از آنکه کاربردی باشد، ماجراجویانه است.
چیپست اسنپدراگون 801 کوالکام در اصل از چیپست اصلی کاوشگر قویتر است، زیرا این پهپاد به طور کاملاً خودران کار میکنند و به همین دلیل به قدرت پردازشی بیشتری نیاز دارند. این چیپست چهار هسته پردازشی با فرکانس حداکثر 2.45 گیگاهرتز دارد.
دفعه بعد که از گوشی خود استفاده میکنید، بهتر است بدانید دانشمندان با قدرت پردازشی به مراتب کمتر از آن در تلاش برای کشف ناشناختهها هستند.
ارسال نظر