|

ناسا از کهکشان راه شیری نقشه‌برداری سه‌بعدی می‌کند

ناسا از کهکشان راه شیری نقشه‌برداری سه‌بعدی می‌کند

تلسکوپ بالونی ناسا بخشی از کهکشان راه شیری را نقشه‌برداری خواهد کرد.

تلسکوپ ناسا قرار است برای اولین بار و حداقل به مدت ۵۵ روز در بالای قطب جنوب قرار بگیرد تا نقشه‌برداری سه‌بعدی انجام دهد.

تلسکوپ ناسا به نام گاستو (GUSTO) قرار است داده‌هایی را جمع‌آوری کند که برای نقشه سه‌بعدی بخشی از کهکشان راه شیری استفاده خواهد شد.

گاستو مجهز به تلسکوپی است که داخل یک بالن در ارتفاع ۱۲۰ هزار پایی بر فراز قطب جنوب معلق می‌ماندو امواج رادیویی با فرکانس بالا در محیط بین‌ستاره‌ای کیهانی را جذب می‌کند.

الیزابت لاندو (Elizabeth Landau)، نماینده ناسا گفت: این ماموریت خاص اولین ماموریت از برنامه کاوشگران ناسا است. به گفته ناسا، از کاوشگران برای «فرصت‌های پرواز مکرر با هدف تحقیقات علمی در سطح فضا با رویکردهای نوآورانه و کارآمد در حوزه‌های علم هلیوفیزیک و اخترفیزیک» استفاده می‌شود.

ناسا راهنمای جالبی برای بالن‌های علمی خود دارد که برای بالون‌های فشار صفر و فوق فشاری و برای ماموریت‌هایی مانند گاستو کاربرد دارد. به گفته ناسا، این بالون از ایستگاه مک‌مردو (McMurdo) قطب جنوب پس از ۲۱ دسامبر پرتاب خواهد شد.

 

گاستو سیگنال‌های کربن، اکسیژن و نیتروژن را در محیط بین‌ستاره‌ای رصد خواهد کرد و به دنبال نکاتی درباره چگونگی شکل‌گیری ستارگان و سیارات می‌گردد، به‌ویژه آنکه چه چیزی باعث می‌شود پیش از شکل‌گیری ستاره‌ها ذرات فضایی برای تشکیل ابرهای مولکولی گرد هم آیند.

کریس واکر (Chris Walker)، سرپرست تحقیقاتی پروژه گاستو، از دانشگاه آریزونا، می‌گوید: گاستو به‌طور ویژه‌ای برای دریافت فرکانس‌های تراهرتزی که ذرات ارسال می‌کنند، مناسب است.

ناسا می‌گوید این ماموریت همچنین «ساختار سه بعدی ابر ماژلانی بزرگ» را آشکار خواهد کرد که یک کهکشان کوتوله در نزدیکی راه شیری است و با چشم غیر‌مسلح از بخش‌هایی از نیمکره جنوبی زمین قابل مشاهده است.

 این تلسکوپ در اتمسفر قطب جنوب به پرواز درمی‌آید و در طول ماموریت خود به صورت دایره‌ای در اطراف قطب جنوب حرکت خواهد کرد. 

 

منبع: خبرگزاری آنا

ارسال نظر