|

اعطای مجوز جدید برای ورود مجدد فضاپیما به زمین

اعطای مجوز جدید برای ورود مجدد فضاپیما به زمین

«اداره هوانوردی فدرال آمریکا» یک مجوز جدید را به شرکت «واردا اسپیس» اعطا کرد تا این شرکت بتواند اولین کپسول فضایی خود را دوباره به زمین بیاورد.

شرکت «واردا اسپیس»(Varda Space) برای اولین بار مجوز ورود مجدد را از «اداره هوانوردی فدرال آمریکا»(FAA) دریافت کرد تا اولین کپسول «وینباگو»(Winnebago) یا «W-1» خود را در صحرای یوتا فرود بیاورد.

به نقل از اسپیس اکسپلورد، کپسول فضایی ساخت واردا اسپیس و فضاپیمای ساخت شرکت «راکت لب»(Rocket Lab) پس از گذراندن هشت ماه در فضا، سرانجام شانس خود را برای بازگشت به زمین پیدا خواهند کرد.

واردا اسپیس در رسانه‌های اجتماعی اعلام کرد که این شرکت مجوز ورود مجدد «Part 450» را دریافت کرده است. این یک فرایند جدید است و اداره هوانوردی فدرال آمریکا آن را به شرکت‌هایی ارائه می‌دهد که مایل به ورود مجدد فضاپیماها از مدار به جو زمین هستند.

شرکت‌هایی مانند «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) و «بوئینگ»(Boeing)، تاییدیه‌های خود را از طریق یک مسیر سنتی‌تر و با کمک ناسا دریافت کرده‌اند اما فرآیند دریافت مجوز Part 450 کاملا جدید است و فقط از طریق دفتر حمل‌ونقل فضایی اداره هوانوردی فدرال آمریکا انجام می‌شود.

واردا اسپیس از طریق این فرآیند جدید، با اداره هوانوردی فدرال آمریکا و نیروی هوایی این کشور همکاری کرده و همین موضوع به عنوان دلیل تاخیر طولانی ذکر شده است. سخنگوی این شرکت گفت: این اولین بار در تاریخ کشور آمریکا که اداره هوانوردی فدرال، مجوز Part 450 را برای ورود مجدد اعطا می‌کند و مجوز فرود آوردن یک فضاپیما را در خاک آمریکا به یک نهاد تجاری می‌دهد.

کپسول وینباگو در ژوئن گذشته طی ماموریت «ترانسپورتر-۸»(Transporter-8) شرکت اسپیس‌ایکس پرتاب شد. این شرکت امیدوار بود که کپسول خود را در ماه ژوئیه، در محدوده آزمایش و آموزش یوتا و میدان آزمایشی داگوی»(Dugway) در نزدیکی آن بازگرداند اما روند دریافت مجوز جدید، سرعت انجام شدن کارها را کند کرد.

مجوز Part 450، امکان یک بار ورود مجدد را به واردا اسپیس اعطا کرده که این شرکت امیدوار است در هفته جاری بتواند از آن استفاده کند. واردا اسپیس قصد دارد روند ورود مجدد را از امروز با چند بار روشن کردن موتور آغاز کند تا آن را برای خروج از مدار در روز پنجشنبه، در مدار مورد نظر قرار دهد.

مشابه پرتاب‌های موشک «استارشیپ»(Starship) شرکت اسپیس‌ایکس، این مجوز را می‌توان با تلاش‌های بیشتر یا نامحدود براساس نتیجه اولین فرود تمدید کرد.

منبع: ایسنا

ارسال نظر