|

متمرکزسازی سیستم ها گامی بزرگ در اداره کل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی

متمرکزسازی سیستم ها گامی بزرگ در اداره کل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی

مدیرکل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی با بیان اینکه سرویس های مخابراتی و فناوری اطلاعات هوانوردی بایستی در کشور متمرکز شود، گفت: تامین امنیت، ایجاد نقطه اتصال واحد برای کارکنان و حذف واسطه ها، تسهیل در انجام وظایف بصورت دورکاری، آزاد شدن تعداد زیادی از منابع سخت افزاری از مزایای متمرکزسازی است.

مجید یارندی با بیان اینکه اداره کل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی متولی و نوک پیکان تکنولوژی شرکت فرودگاه هاست، گفت: دایره فعالیت این اداره کل شامل کلیه حوزه های ستادی، فرودگاه های کشور، ایرلاین ها و بخش های مختلف صنعت هوانوردی و فرودگاهی شده و آنها را تحت پوشش وظایف و سرویس های خود قرار می دهد.

وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در دنیا و به ویژه ایران و تحت الشعاع قرار دادن اکثر فعالیت های اقتصادی گفت: فرودگاه های کشور در جهت ارائه خدمات به مسافران و شرکت های هواپیمایی به صورت شبانه روز عملیاتی بوده اند و موضوع مهم در این میان، بسترسازی و فراهم کردن زیرساخت های لازم در جهت فعالیت کارمندان به صورت دورکاری برای حوزه ستادی و فرودگاه های کشور با توجه به بخشنامه های صادر شده بوده است.

به گفته مدیرکل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی؛ خرید بیش از 140 عدد توکن سخت افزاری جهت ارتباط و اتصال امن به شرکت فرودگاه ها از بیرون و از طریق اینترنت یکی از اقدامات این اداره کل در دوران شیوع ویروس کرونا و دورکاری کارمندان بود که طبق مصوبه کمیته دورکاری، توکن ها به کلیه بخش های ستادی در شرکت و کارشناسانی که توسط ادارات کل و معاونت های آنان اعلام شده بود، تحویل و همزمان با تغییراتی در زیر ساخت ها، همکاران توانستند به راحتی به کارتابل شخصی خود وارد شده و فعالیتهای خود را انجام دهند.

یارندی اضافه کرد: در حال حاضر تغییراتی در سیستم اتوماسیون اداری ایجاد شده که دسترسی از بیرون شرکت را برای کل کشور و به صورت یکپارچه در آینده نزدیک فراهم کرده است.

 

مدیرکل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی شرکت فرودگاه ها در خصوص سامانه BPMS نیز گفت: این سامانه کلیه فرایندهای رفاهی، منابع انسانی و برنامه و بودجه را پوشش داده و از بیرون شرکت قابل دسترسی است.

وی ادامه داد: با ایجاد تغییراتی در سیستم مالی، موفق به انجام فعالیت ها به صورت دورکاری در ستاد شده ایم و در برنامه های آتی با بروزرسانی نرم افزار سیستم مالی و تجمیع و یکپارچه سازی آن، همانند سیستم BPMS و سیستم اتوماسیون اداری، برای کل کشور به صورت متمرکز این سرویس را ارائه خواهیم داد.

مدیرکل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی شرکت فرودگاه ها با بیان اینکه سیستم پرسنلی یا نرم افزاری چارگون روی محیط تحت وب قابل اتصال از طریق توکن های سخت افزاری و انجام امور پرسنلی و احکام برای کل کشور اجرا شده است، اظهار امیدواری کرد؛ با هماهنگی هایی که اداره کل امور مالی و درآمد و در مجموع معاونت توسعه مدیریت و منابع با همکاری بخش های ستادی انجام خواهد داد، بتوانیم سیستم مالی را بروز رسانی کرده و دسترسی را برای سیستم مالی در تمام کشور میسر کنیم.

یارندی یکی از اهداف اداره کل را متمرکز کردن سیستم ها عنوان کرد و افزود: ارتقا سیستم اتوماسیون اداری به سیستم پرگار از جمله اقدامات اخیر بوده که علت اصلی آن، پراکنده بودن سرورهای این سامانه در اقصی نقاط کشور بوده است.

وی با بیان اینکه سرویس های مخابراتی و فناوری اطلاعات هوانوردی را بایستی در کشور متمرکز کنیم، گفت: این موضوع دارای مزایای بسیاری است که می توان به تامین امنیت، اتصال همکاران به یک مرکز واحد و حذف واسطه ها، تسهیل در انجام وظایف دورکاری، آزاد شدن تعداد زیادی از منابع سخت افزاری اشاره کرد.

یارندی در ادامه گفت: تجهیزات سخت افزاری مرکز داده دوم بطور کامل خریداری و نصب شده و تا دو ماه آینده، این مرکز راه اندازی خواهد شد بطوریکه با راه اندازی مرکز داده دوم، ضمن رعایت اصول و قوانین پدافند غیرعامل شاهد هیچگونه قطعی سرویس ها در فرودگاه های کشور نخواهیم بود.

وی به تجهیزات ویدئو کنفرانس و نرم افزارهای مربوط به آن اشاره کرد و گفت: طی ماه های گذشته شاهد راه اندازی سیستم ویدئو کنفرانس در شرکت فرودگاه های کشور بودیم که جلسات مختلفی قبل از شیوع کرونا از طریق آن برگزار شد و خوشبختانه در دوران کرونا شاهد استفاده فراوان از این سیستم در ستاد و فرودگاه های کشور بودیم که قابل مقایسه با گذشته نیست.

یارندی اظهار امیدواری کرد: برنامه ریزی های مختلفی در اداره کل مخابرات و فناوری اطلاعات توسط همکاران و کارشناسان صورت گرفته و ما برای دوران پساکرونا بیش از پیش آماده هستیم.

یارندی همچنین با اشاره به سابقه ۱۰ ساله سیستم اتوماسیون eorg (محصول شرکت برید سامانه)، علت تغییر این سامانه به پرگار را، عدم ارائه پشتیبانی و نسخه های بروز از سوی شرکت مذکور عنوان کرد.

وی عنوان کرد: در همین راستا با شرکت برید وارد مذاکره شدیم و این شرکت نرم افزار پرگار را به ما معرفی کرد که یک نرم افزار جدید اتوماسیون اداری و دائما در حال بروز رسانی است و ضمناً با توجه به اینکه سازمان هواپیمایی کشوری، شهر فرودگاهی حضرت امام خمینی(ره) و بویژه وزارت راه و شهرسازی که اکثر مکاتبات برون سازمانی با این بخش ها صورت می پذیرد مجهز به سامانه پرگار هستند، شاهد تسهیل ارتباطات با این بخشها خواهیم بود .

یارندی افزود: نصب نرم افزار با تاییدیه و گواهی نامه ارزیابی امنیتی از مراجع ذی صلاح و تسهیل امر دورکاری از دیگر اهداف اصلی این موضوع بوده است که در همین راستا اقدامات اساسی جهت دریافت گواهی نامه امنیتی و یکپارچه سازی و متمرکز کردن امور مربوط به سیستم انجام شد.

مدیرکل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی در ادامه توضیحات خود بیان داشت: طی 4 ماه گذشته تعداد 9 فرودگاه کشور از جمله فرودگاه های اراک، سمنان، ایلام، گرگان، شهرکرد، شاهرود، لامرد، همدان و کلاله به عنوان فرودگاه های پایلوت به این سیستم مجهز شدند و حال این موضوع در ستاد شرکت فرودگاه ها عملیاتی و در نظر است طی ماه های آینده شاهد تجهیز دیگر فرودگاه های کشور به این سیستم و نرم افزار مربوطه باشیم.

وی به ویژگی های مهم این سیستم اشاره کرد و افزود: تسهیل ارتباطات بین سازمانی، فرایند محوری، تسهیل و تسریع فعالیت های مرتبط با ارباب رجوع، سفارش سازی برای کسانی که بخواهند کارتابل خود را سفارش سازی نمایند، امنیت بالا، یکپارچگی، جامعیت و دسترسی پذیری اصولی از ویژگی های این سیستم است

منبع: شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران

ارسال نظر