مذاکره با 3 سرمایهگذار خارجی برای ترمینال ایرانشهر سابق
اذعان به امنیت آسمان ایران از سوی مدیران لوفتهانزا
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) با بیان اینکه حجم واردات گمرک فرودگاه 5 میلیارد دلار است، گفت: طراحی ترمینال شماره 2 به پایان رسید و در حال مذاکره با 3 سرمایهگذار خارجی هستیم که شریک ایرانی هم دارند.
محمد مهدی کربلایی اظهار داشت: از اواخر سال گذشته با مشکلات جدی در فرودگاه امام مواجه شدیم. ابتدای موضوع سقوط هواپیمای اوکراینی مطرح شد که آن زمان به پروازهای ما صدمه زد و خدمات ما را تحت تأثیر قرار داد، البته موضوع از سوی سازمان هواپیمایی کشوری و نهادهای متولی پیگیری شد.
وی افزود: در آن زمان در حال متمرکز کردن مجدد موارد فرودگاهی و طرح امنیت پروازها بودیم که ناگهان شیوع کرونا رخ داد و کل اقتصاد دنیا تحت تأثیر قرار گرفت و صنعت هوایی نیز بیشترین آسیب را از کرونا دید.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) ادامه داد: در حدود 2 الی 3 ماه ابتدایی سال پروازهای فرودگاه امام(ره) به سمت صفر میل میکرد، البته بعضی از پروازهای ضروری و کارگو (باری) انجام میشد.
وی توضیح داد: در 9 ماه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش 91 درصدی در بخش مسافر و کاهش 81 درصدی در بخش پروازها مواجه شدیم.
کربلایی افزود: در فروردین 99 میزان 90 درصد کاهش پرواز نسبت به فروردین 98 و 98 درصد کاهش مسافر داشتیم.
* اذعان به امنیت آسمان ایران از سوی مدیران لوفتانزا
وی اظهار داشت: با این حال به تازگی شرکتهای هواپیمایی خارجی قرار است به فرودگاه امام(ره) برگردند که در این حوزه دو شرکت هواپیمایی لوفتهانزا و شرکت هواپیمایی اتریشی در آینده نزدیک به فرودگاه امام(ره) برمیگردند.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) اظهار داشت: مذاکرهای که با رئیس دفتر منطقهای لوفتانزا داشتم، وی به صراحت اعلام کرد که آنها از نظر امنیت پروازی مشکلی با فضای ایران ندارند. حتی آنها رعایت پروتکلهای بهداشتی را هم در فرودگاه امام(ره) تأیید کردند و مشکل فعلی فقط موضوع کرونا است. البته شاید تحریمها هم بهانهای برای نیامدن شرکتهای خارجی باشد.
کربلایی افزود: لوفتهانزا در حال بررسی برقراری پروازهای خود به فرودگاه امام خمینی(ره) است. سازمان هواپیمایی کشوری نیز تضامین لازم را داده است.
* در دوران شیوع کرونا هیچ یک از پرسنل و کارگران تعدیل نشدند
وی افزود: شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) 800 نفر نیروی رسمی و 1400 نفر نیروی پیمانکاری دارد، 25 شرکت پیمانکاری به ما خدمات میدهند که این خدمات از خدمات ساده شروع میشود، تا تعمیر و نگهداری تجهیزات تخصصی؛ با احتساب پرسنل گمرک و نیروی انتظامی حدود 4000 نفر در فرودگاه امام(ره) فعال هستند، با این حال در دوران شیوع کرونا، کاهش نیروی انسانی نداشتیم و به شرکتهای هواپیمایی هم تأکید کردیم تعدیل نیرو نداشته باشند. این در حالی است که در بسیاری از بخشهای هوایی دنیا حتی در کشورهای توسعهیافته ما شاهد تعدیل نیرو بودیم.
* انجام 30 پرواز در روز در ایام کرونایی
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) گفت: ظرفیت فرودگاه امام(ره) با ترمینال سلام 10 میلیون مسافر در سال و ظرفیت ترمینال اصلی 7 میلیون مسافر در سال است. ما در ایامی که کرونا نبود، روزانه بیش از 250 پرواز داشتیم. با شیوع کرونا و کاهش پروازها ترمینال سلام در خرداد ماه بود که به دلیل کاهش سفرها و در راستای کاهش هزینهها عملیات در آن متوقف شد و در حال حاضر فقط پرسنل کمی برای نگهداری این ترمینال در آن بخش فعال هستند.
وی با بیان این که در دوران شیوع کرونا حدود 30 پرواز در روز در فرودگاه امام(ره) انجام میشود گفت: این در حالی است که در فروردین ماه امسال روزانه 5 پرواز داشتیم و آن هم پروازهای ضروری و باری بود و پروازهای امروز هم در واقع یک دهم پروازهای قبل است، اما به هر حال فرودگاه نباید تعطیل باشد.
* کاهش 85 درصدی درآمد شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در 8 ماهه امسال
کربلایی افزود: در آمد سال گذشته شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) 700 میلیارد تومان بود که امسال 85 درصد کاهش داشت و در این 9 ماه شرکت را از محل وصول مطالبات اداره کردیم.
وی افزود: پیش بینی کردیم در 6 ماهه دوم سال میلادی پروازها افزایش یابد و این را مبنای بودجه 1400 برای هیأت مدیره در نظر گرفتیم.
* دریافت 200 میلیارد تومان تسهیلات با نرخ سود 12 درصد
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در پاسخ به این سؤال که چه9 میزان تسهیلات کرونایی دریافت کردهاید، گفت: به تازگی 200 میلیارد تومان تسهیلات با نرخ سود 12 درصد دریافت کردیم که پرداخت اقساط آن از ماه جاری آغاز شد.
وی افزود: در دنیا برای سرپا نگه داشتن فرودگاههای خود در دوران شیوع کرونا تسهیلات زیادی به فرودگاهها دادهاند. حتی در کشورهای توسعه یافته خطوط هوایی با شیوع کرونا پرسنل خود را تعدیل کردند یا حقوقها را کاهش دادند در حالی که ما تعدیل نیرو نداشتیم.
* طلب هزار میلیارد تومانی شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) از شرکتهای هواپیمایی
کربلایی بیان کرد: مطالبات ما حدود هزار میلیارد تومان است که بخش عمده این مطالبات از شرکتهای هواپیمایی است.
وی گفت: تلاش میکنیم آن 200 میلیارد تومان را که دریافت کردیم در پروژههای توسعهای مانند اصلاح و نوسازی باند که برای ما حیاتی است هزینه شود. این پروژه امروز بیش از 30 درصد پیشرفت دارد.
* هدفگذاری ایجاد زیرساختها در منطقه آزاد و منطقه ویژه اقتصادی فرودگاه امام(ره)
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) اظهار داشت: در منطقه آزاد اقتصادی، منطقه ویژه اقتصادی و منطقه هوانوردی، شهر فرودگاهی امام را تشکیل میدهند. هفته پیشران برای منطقه آزاد 240 هکتاری تعریف شده است. باید زیرساختها فراهم شود تا مشوقی برای جذب سرمایهگذار باشد.
وی گفت: ما منطقه 1500 هکتاری منطقه آزاد، 240 هکتاری منطقه ویژه اقتصادی و 4000 هکتاری هوانوردی داریم. قرار بود از اعتبار بخش هوانوردی برای زیرساختها هزینه شود تا با توسعه منطقه آزاد و منطقه ویژه اقتصادی به هوانوردی در آینده کمک شود.
کربلایی اضافه کرد: باید در سه فاز به ظرفیت 90 میلیون مسافر برسیم و امروز ظرفیت ما 10 میلیون مسافر است.
* مذاکره با سه سرمایه گذار خارجی برای ترمینال شماره 2
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) تصریح کرد: در حال مذاکره با سه سرمایه گذار خارجی هستیم تا ترمینال شماره 2 (ایرانشهر سابق) در فرودگاه امام خمینی(ره) تکمیل شود و ظرفیت به 35 تا 40 میلیون مسافر در سال برسد.
وی ادامه داد: طرح معماری ترمینال شماره 2 مهیا است و در حال مذاکره با سه سرمایه گذار خارجی هستیم که با توجه به شرایط کرونا و مسائل اقتصادی ـ سیاسی هنوز به نتیجه نرسیدهایم. البته این شرکتهای خارجی شریک ایرانی دارند.
کربلایی گفت: برای ایجاد بندر خشک با سرمایه گذار داخلی در حال مذاکره هستیم، همچنین در حال مذاکره برای برج اداری ـ تجاری فرودگاه امام هستیم.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) اضافه کرد: سرمایهگذاری BOT برای احداث ایرتاکسی منعقد شده است. زمین تحویل سرمایه گذار شد و در حال تجهیز کارگاه است.
وی اضافه کرد: همچنین سرمایه گذاری در زمینه MRO منعقد شده و زمین تحویل و تجهیز کارگاه انجام شد.
کربلایی بیان کرد: همچنین قرارداد BOT برای کیترینگ منعقد و سرمایهگذار جذب شد.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) با بیان این که امسال گمرک منطقه آزاد راه اندازی شد، گفت: امسال سهمیهای برای واردات کالاهای مورد نیاز از گمرک منطقه آزاد نداشتیم که با تصویب امسال برای سال 1400 سهمیه واردات خواهیم داشت.
* حجم واردات گمرک فرودگاه امام(ره) 5 میلیارد دلار
وی گفت: به لحاظ حجم واردات 5 میلیارد دلار ارزش واردات در گمرک فرودگاه امام داریم و دومین گمرک کشور محسوب میشود.
کربلایی افزود: بار در گمرک اینجا حجم و وزن کمتری دارد، اما ارزش بالاتری دارد. به عنوان مثال کل موبایل کشور از طریق گمرک فرودگاه امام وارد میشود.
* بودجه سال آینده شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی در لایحه بودجه 5 میلیارد تومان
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) با بیان این که این شرکت درآمد ـ هزینهای است و اعتبار دولتی ندارد، گفت: برای سال آینده عدد 5 میلیارد تومان در لایحه بودجه 1400 در نظر گرفته شده است که معمولا تخصیص نمییابد. سال گذشته نیز همین رقم بود.
* ترمینال سلام خارج از چارچوب طرح جامع اما لازم بود
وی در باره ترمینال سلام توضیح داد: این ترمینال در قالب طرح توسعه فرودگاه امام خمینی(ره) نبود اما طرحی برای تمرکز سفرهای زیارتی بود که اجرا شد و به همین دلیل همه موارد آن مجزا است.
کربلایی افزود: با رفتن کرونا و برقراری مجدد پروازهای زیارتی قطعا کارایی ترمینال سلام افزایش مییابد.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) ا ضافه کرد: شاید لازم باشد چند تاکسیوی جدید و برج جدید برای ترمینال سلام بسازیم، اما به هر حال سلام خارج از چارچوب طرح جامع بود. چون در طرح جامع تمرکز پروازهای زیارتی انجام نشده بود.
وی در باره بودجه فرودگاه امام خمینی(ره) در سال 1400 در هیأت مدیره این شرکت گفت: بودجه سال 99، 700 میلیارد تومان بود که در نیمه دوم سال درخواست تعدیل به 450 میلیارد تومان دادیم. برای سال 1400 هم به هیأت مدیره شرکت همان 700 میلیارد تومان پیشنهاد شده است.
کربلایی همچنین در پاسخ به این سوال که چه میزان تجربه و تخصص در حوزه هوانوردی و هوایی داشتهاید، گفت: اینجانبت 25 سال در حوزه هوایی فعالیت داشتم و در بخش تولید و ساخت در این صنعت فعال بودم.
وی تأکید کرد: استاندارد، ایمنی و کیفیت در صنعت حیاتی است و کسانی که در این صنعت کار میکنند باید این صنعت را ریشهای بشناسند.
ارسال نظر