خطر از بیخ گوش ایستگاه فضایی بینالمللی گذشت
آژانس فضایی ایالات متحده(ناسا) گفت، فضانوردان ایستگاه فضایی بینالمللی روز سهشنبه "مانور اجتناب" را انجام دادند تا اطمینان حاصل کنند که با یک قطعه زباله فضایی برخورد نمیکنند.
فضانوردان روسی و آمریکایی مستقر در ایستگاه فضایی بینالمللی با همکاری یکدیگر طی یک عملیات دو و نیم دقیقهای توانستند مدار ایستگاه را تنظیم کرده و دورتر شوند و از برخورد زباله با ایستگاه جلوگیری کنند.
ناسا گفت، زباله فضایی پس از انجام مانور از فاصله حدود ۱.۴ کیلومتری ایستگاه فضایی بینالمللی عبور کرد. طبق گفته ناسا، فضانوردان پس از انجام مانور توانستند به فعالیتهای عادی خود بازگردند.
جیم برایدنستاین(Jim Bridenstine) رئیس ناسا در حساب کاربری توییتر خود گفت: مانور کامل انجام شد.
"جاناتان مک داول"(Jonathan McDowell) ستاره شناس نیز در توییتر خود گفت: این زباله فضایی تهدید کننده در واقع قطعهای از موشک ۲۰۱۸ ژاپنی بود. این موشک سال گذشته به ۷۷ قطعه مختلف شکسته و تقسیم شده بود.
ایستگاه فضایی بینالمللی معمولاً حدود ۲۶۰ مایل(۴۲۰ کیلومتر) بالاتر از زمین با سرعت حدود ۱۷ هزار مایل در ساعت میچرخد و با چنین سرعتی، حتی یک جسم کوچک میتواند به یک صفحه خورشیدی یا دیگر سمت ایستگاه آسیب جدی برساند.
انجام این نوع مانور به طور منظم لازم است. ناسا گفت ۲۵ مانور از این دست بین سالهای ۱۹۹۹ و ۲۰۱۸ انجام شده است. برایدنستاین در توییتر خود نوشت که این سومین مانور ایستگاه فضایی بین المللی در امسال است. این عملیات ممکن است بیشتر شود زیرا مدار زمین مملو از قطعات ماهواره، موشک و سایر اشیایی است که طی شصت سال گذشته به فضا پرتاب شدهاند.
ارسال نظر