کشف سیارا فراخورشیدی که اقیانوسی عظیم دارد

ابزاری که بر روی «تلسکوپ هاوایی-فرانسه-کانادا» در هاوایی نصب شده بود، جرم این سیاره را اندازهگیری کرد
ستاره شناسان سیارهای فراخورشیدی در نزدیکی زمین کشف کردهاند که ممکن است ثابت شود نخستین نوع از چنین سیاراتی که پوشیده از آباند باشد.
«تیاوآی-۱۴۵۲ بی» (TOI-1452 b) یک سیاره فراخورشیدی کمی بزرگتر و سنگینتر از زمین است که در فاصله ۱۰۰ سال نوری از سیاره ما در صورت فلکی اژدها (Draco) قرار دارد. پژوهشگران دانشگاه مونترال در مقالهای که روز چهارشنبه در «آسترونومیکال ژورنال» منتشر شد، به این نتیجه رسیدند که جرم این سیاره نشان میدهد که تا حد زیادی از مادهای تشکیل شده است که نسبت به سنگ، چگالی کمتری دارد، اما در عین حال از گاز چگالتر است– که نشانه احتمالی وجود یک اقیانوس در سراسر سیاره است.
چارلز کادیو، دانشجوی دکترای اخترفیزیک دانشگاه مونترال گفت: «تیاوآی-۱۴۵۲ بی» یکی از بهترین نامزدها برای سیارهای اقیانوسی است که ما تا به امروز پیدا کردهایم. شعاع و جرم آن، چگالی بسیار کمتری نسبت به سیارهای مثل زمین که اساسا از فلز و سنگ تشکیل شده است، نشان میدهد.
«تیاوآی-۱۴۵۲ بی» نخستین بار با «ماهواره نقشهبردار فراخورشیدی گذران ناسا» یا همان «فضاپیمای تس» (TESS) مورد توجه اخترشناسان قرار گرفت. فضاپیمای تس ستارههای دوردست را برای یافتن فرورفتگیهای آشکاری در نور آنها که نشاندهنده عبور سیاره فراخورشیدی از مقابل آن ستاره است، کاوش میکند. دادههای تس از وجود یک سیاره فراخورشیدی حکایت داشت، اما هنوز این مشاهده قطعی نبود.
ارسال نظر