|

آیا بشر به شناخت منظومه‌شمسی نزدیک شده است؟

آیا بشر به شناخت منظومه‌شمسی نزدیک شده است؟

«از جمله دستاوردهایی که اخیراً در حوزه هوافضا شاهد آن بوده‌ایم، می‌توان به اطلاعات مفید مریخ‌نوردها و مدارگردهای سیاره مریخ اشاره کرد، همچنین طی چند سال اخیر مطالعات بسیاری پیرامون ستاره منظومه‌شمسی یعنی خورشید صورت گرفته که بسیار برای بشر رمزگشا بوده است.»

طی چند سال اخیر بشر نگاه تازه‌ای به کیهان و جهان پیرامون خود داشته و همواره به دنبال شناخت بیشتر زادگاه خود بوده است. در این راستا پژوهشگاه‌ها و شرکت‌های بسیاری در حوزه هوافضا و نجوم شروع به فعالیت کرده و پروژه‌های بسیاری را برای شناخت بیشتر کیهان عملیاتی کرده‌اند. طی یک سال اخیر بشر شاهد دستاوردهای بسیاری در حوزه شناخت کیهان بود که یکی از مهم‌ترین این دستاوردها قرارگیری تلسکوپ فضایی جیمزوب و ارسال نخستین تصاویر این سازه فضایی است. تاکنون بشر پروژه‌های بسیاری برای شناخت بیشتر زادگاه خود در نظر داشته است که برخی از آن‌ها به نتیجه رسیده و بخشی از این پروژه‌ها همچنان ادامه دارد.

امروزه بیش از هر چیزی شناخت منظومه‌شمسی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است، زیرا این ناحیه از کیهان زادگاه بشریت بوده و رازهای بسیاری را در خود جای داده است. در این راستا مطالعات بسیاری پیرامون اجرام مختلف منظومه‌شمسی از جمله زحل و مریخ، اقمار مختلف سیارات و به خصوص ستاره منظومه یعنی خورشید صورت گرفته است که اکثر این مطالعات همچنان ادامه دارد و تاکنون نیز نتایج مطلوبی برای بشر به همراه داشته است. برای بررسی بیشتر دستاوردهای بشر در حوزه کیهان‌شناسی و شناخت پروژه‌های متعددی که در راستای بررسی اجرام مختلف منظومه‌شمسی انجام شده با محسن منتظری، ستاره‌شناس و مخترع فناوری‌های حوزه نجوم گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

به طور کلی در زمینه بررسی مسائل مربوط به نجوم، کیهان‌شناسی، اختر فیزیک و هوافضا مباحث مختلف و متفاوتی مورد توجه قرار می‌گیرد، اما اگر بخواهیم روش مطالعه بر مسائل مربوط به کیهان‌شناسی و اخترفیزیک را بررسی کنیم باید بدانیم که اکثر دستاوردهای بشر در این زمینه به واسطه تجزیه-تحلیل و آنالیز داده‌های خروجی تلسکوپ‌های فضایی، شتاب‌دهنده‌های فعال، رصدخانه‌هایی که در مناطق مختلف سطح یا جو زمین قرار گرفته‌اند همچنین تلسکوپ‌های رادیویی که در طیف‌های مختلف نوری فعالیت می‌کنند، به دست آمده است.

علاوه بر این موارد ممکن است در قطب شمال یخ‌زده مریخ نیز دی‌اکسید کربن خشک در کنار آب وجود داشته‌باشد که این منبع می‌تواند به صورت منجمد و یا مایع باشد. این دستاورد می‌تواند برای احداث ایستگاه در سیاره مریخ بسیار حائز اهمیت باشد.

خورشید نیز مانند اکثر ستارگان موجود در کیهان در ابتدا ستاره‌ای دوتایی بوده است و با مرور زمان توانسته منظومه‌ای را اطراف خود به‌وجود آورد، درواقع بعد از انفجار ابرنواختری به مرور زمان سیارات بزرگی مانند مشتری شکل گرفت و پس از آن به واسطه غبارهای موجود در منظومه هفت سیاره دیگر، شبه سیارات و سیارک‌ها به‌وجود آمده‌اند.

بشر در مطالعه اجرام منظومه‌شمسی چه دستاوردهایی داشته است؟

طی سال‌های اخیر در رابطه با سیاره زحل پژوهش‌های بسیاری انجام شده است و از قمرهای بیرونی این سیاره اطلاعات مطلوبی به دست آورده‌ایم. از جمله اطلاعاتی که در رابطه با قمرهای زحل به‌دست آورده‌ایم می‌توان به ساختار زمین‌شناسی اقمار آن، شناسایی علت فوران‌های انسلادوس و بررسی ویژگی‌های قمر تایتان اشاره کرد.

منبع: ایمنا

ارسال نظر