|

بالگرد «نبوغ» به ایستگاه هواشناسی تبدیل می‌شود

بالگرد «نبوغ» به ایستگاه هواشناسی تبدیل می‌شود

ناسا می‌گوید بالگرد «نبوغ» با وجود پایان کار خود در مریخ می‌تواند به مدت ۲۰ سال به عنوان یک ایستگاه هواشناسی کار کند.

به گزارش کن نیوز؛ شاید بالگرد مریخی «نبوغ»(Ingenuity) ماموریت خود را به پایان رسانده باشد اما هنوز هم می‌تواند مفید واقع شود.

 دانشمندان «آزمایشگاه پیش‌رانش جت» ناسا در جریان نشست سالانه اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا، اطلاعات جدیدی را درباره بالگرد سرنگون‌شده نبوغ ارائه دادند. نبوغ  پس از حدود سه سال فعالیت در سیاره سرخ، طی هفتادودومین پرواز خود در ۱۸ ژانویه ۲۰۲۴ سقوط کرد و دچار آسیب روتور شد. همین مشکل باعث شد که نبوغ دیگر قادر به پرواز نباشد.

مدیران ماموریت نبوغ در آزمایشگاه پیش‌رانش جت پس از اولین بررسی گفتند که این بالگرد می‌تواند زندگی دوم خود را در سیاره سرخ داشته باشد. «تدی تزانتوس»(Teddy Tzanetos) مدیر پروژه نبوغ در آزمایشگاه پیش‌رانش جت گفت: ما بسیار مفتخریم که گزارش دهیم حتی پس از فرود سخت نبوغ در پرواز، همه ۷۲ حسگر باتری اویونیک کاربردی بوده‌اند و نبوغ هنوز یک هدیه نهایی دارد. نبوغ اکنون می‌تواند به عنوان یک ایستگاه هواشناسی به کار خود ادامه دهد، داده‌های تله‌متری را ثبت کند، عکس بگیرد و آنها را روی برد ذخیره کند.

آزمایشگاه پیش‌رانش جت ماه‌ها به بررسی سقوط نبوغ پرداخته و به این نتیجه رسیده است که سیستم‌های مسیریابی بالگرد به دلیل بافت یکنواخت و ملایم سطح مریخ، اطلاعات بسیار کمی را دارند.

«هاوارد گریپ»(Håvard Grip) خلبان اول نبوغ گفت: این بدان معنا نیست که ما توانسته‌ایم همه چیز را درباره پرواز بفهمیم. نتیجه‌گیری ما این است که اطلاعات کافی را برای تفکیک برخی از جزئیات مربوط به توالی درست وقایع در زمان فرود نداریم.

گریپ خاطرنشان کرد که اگرچه تحقیقات گروه به پایان رسیده‌اند اما به دلیل فاصله زیاد بین آزمایشگاه پیش‌رانش جت و محل استراحت نهایی نبوغ هنوز کامل نشده‌اند.

وی افزود: یکی از مواردی که بررسی این موضوع را دشوار می‌کند، کمبود نسبی اطلاعات است. محل حادثه بیش از ۱۶۰ میلیون کیلومتر دورتر است. هیچ جعبه سیاهی و هیچ شاهد عینی وجود ندارد. ما نمی‌توانیم به مریخ برویم و چیزی را لمس کنیم. بنابراین، باید با اطلاعات کمی که در اختیار داریم کار کنیم.

 

منبع: ایسنا

ارسال نظر