|

ماه نورد استرالیایی راهی ماه می‌شود

ماه نورد استرالیایی راهی ماه می‌شود

استرالیا تیمی تشکیل داده که مسئولیت ساخت اولین ماه‌نورد این کشور را برای پرتاب به ماه برعهده دارد.

به گزارش کن نیوز؛ برنامه این است که ماه‌نورد نیمه‌خودمختار در اواخر دهه جاری با پشتیبانی آژانس فضایی استرالیا و سازمان ملی هوانوردی و فضایی (ناسا) به ماه پرتاب شود.

دولت فدرال ۴۲ میلیون دلار (۲۶.۶ میلیون دلار آمریکا) از پول مالیات‌دهندگان را به ساخت و پرتاب این ماه‌نورد که «رو-وِر» نام دارد، اختصاص داده است.

کنسرسیوم ELO2، که از ۲۱ شرکت و شریک پژوهشی تشکیل شده، متعاقب یک فرایند طراحی ۱۸ ماهه برای تحویل مریخ‌نورد به آژانس فضایی استرالیا انتخاب شده است.

چند ماه‌نورد در سه مأموریت آخر برنامه آپولو ۱۵، ۱۶ و ۱۷ در سال‌های ۱۹۷۱ و ۱۹۷۲ به ماه پرتاب شدند.

با این‌حال، اد هوسیک، وزیر صنعت و علم استرالیا، می‌گوید این مأموریت برای استرالیا فراتر از یک پروژه فضایی تاریخی است.

او گفت: «در این پروژه از دانش ملی در زمینه رباتیک، اتوماسیون و مهندسی پیشرفته برای ساختن آینده تولید استرالیا استفاده می‌شود.»

هوسیک افزود که تیم پشتیبان رو-وِر درحال توسعه قابلیت‌ها و فناوری‌هایی است که بسیاری از صنایعی را که به آن‌ها متکی هستیم، ارتقا خواهند داد.

او گفت: «این پروژه همچنین به حفظ استعدادهای برتر در استرالیا کمک می‌کند، زیرا چند نفر از فارغ‌التحصیلان رشته‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات به‌طور مستقیم از دانشگاه به این پروژه ملحق شده‌اند.»

دولت استرالیا توضیح داد که علم رباتیک و اتوماسیون، مزایای اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی قابل‌ملاحظه‌ای برای این کشور خواهد داشت.

براساس مدل سازی دولت، اتوماسیون می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ سالانه ۱۷۰ تا ۶۰۰ میلیارد دلار به اقتصاد استرالیا سود برساند.

«تمرکز اصلی»، حضور انسان بر سطح ماه است

آژانس فضایی استرالیا گفت که ایده مأموریت استرالیا بر سطح ماه رنگ واقعیت به خود گرفته است.

انریکو پالرمو، رئیس آژانس فضایی استرالیا، گفت که حضور مستمر انسان بر سطح ماه، تمرکز اصلی جامعه فضایی بین‌المللی در چند دهه آتی خواهد بود.

او گفت: «رو-وِر از توانمندی پیشرفته‌ای حکایت دارد که استرالیا می‌تواند از آن در مأموریت‌های فضایی بین‌المللی استفاده کند. این مأموریت استرالیا را در کانون این پروژه بنیادی می‌نشاند و اکوسیستم رباتیک کشور را برای بهبود زندگی در سطح زمین ارتقا می‌دهد.»

«این پروژه به اندازه مسیر، به مقصد هم توجه دارد. استرالیا با توسعه رو-وِر به دانش و مهارت فنی ارزشمندی دست می‌یابد و فرصت پیدا می‌کند که نقش پررنگ‌تری در فعالیت‌های فضایی جهانی ایفا کند.»

در عین‌حال، وارویک پنروز از کنسرسیوم ELO2 گفت که مشارکت در این مأموریت ملیِ تاریخ‌ساز تا این‌جا امتیاز قابل‌توجهی بوده است.

او افزود: «و این‌که در ساخت و راه‌اندازی ماه‌نورد استرالیایی به ما اعتماد کرده‌اند، امتیازی به‌مراتب بزرگ‌تر است.»

«تمام اعضای کنسرسیوم به موفقیت از جانب استرالیایی‌ها متعهد هستند و می‌خواهند که استعداد و توانمندی شرکای تحقیقاتی و صنعتی پیشرو ما را در عرصه بین‌المللی به رخ بکشند.»

پنروز بنیان‌گذار و مدیر اجرایی EPE Trusted to Protect است که به همراه شرکت رباتیک فضایی لونار اوت‌پست رهبری مشترک کنسرسیوم ELO2 را برعهده دارد.

یک قدم نزدیک‌تر به آینده بشریت در فضا

لونار اوت‌پست، که در کلرادو مستقر است، اعلام کرد که تیم استرالیایی این شرکت به همراه شرکای کنسرسیوم، رهبری ساخت اولین ماه‌نورد استرالیایی را برعهده دارد.

جوزف کنریک، مدیر برنامه اوشنیا، توضیح داد که اعطای این پروژه از عملکرد «باورنکردنی» تیم ما در استرالیا حکایت دارد.

او گفت: «این پروژه نه‌تنها پتانسیل تعاملی کنسرسیوم ELO2 را نشان می‌دهد، بلکه توانمندی استرالیا را در سامانه‌های خودمختار و عملیات ازراه‌دور به نمایش می‌گذارد که قدمت‌شان به دوران آپولو بازمی‌گردد. مسئله فقط این نیست که به ماه برسیم. این مأموریت قرار است حضور استرالیا را در فضا پایه‌گذاری کند.»

لونار اوت‌پست در لینکدین نوشت که این پروژه جایگاه استرالیا را در فضا تقویت می‌کند و این کشور را یک قدم به گشودن قفل آینده بشر در ماورای زمین نزدیک می‌کند.

آن‌ها برای همکاری با آژانس فضایی استرالیا، ناسا و شرکای کنسرسیوم ELO2 در این مأموریت تاریخی ابراز تمایل کردند.

جاستین سایرس، بنیان‌گذار و مدیرعامل لونار اوت‌پست، افزود: «ما مفتخریم که در عصر نوین فضا، که متکی بر همکاری جهانی است، نقشی محوری ایفا کنیم، چشم‌انداز خود را از طریق مشارکت بین‌المللی گسترش دهیم، از مأموریت‌های گوناگون پشتیبانی کرده و توانمندی‌های خود را در عرصه جهانی توسعه دهیم.»

 

ارسال نظر