|

گزارش سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص حادثه جدی بوئینگ ۷۳۷ در فرودگاه امام(ره)

گزارش سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص حادثه جدی بوئینگ ۷۳۷ در فرودگاه امام(ره)

سازمان هواپیمایی کشوری با انتشار گزارشی اولیه برخی از ابعاد حادثه جدی بوئینگ ۷۳۷ در تاریخ هجدهم دی‌ماه در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) را تشریح کرد.

به گزارش کن نیوز؛  در تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸ هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ با علامت ثبت EP-KPC در ساعت ۲۲:۲۴ به وقت محلی ( UTC 18:54) و با حدود یک ساعت تاخیر با ۸۹ نفر مسافر و ۱۱ خدمه جهت انجام پرواز از فرودگاه امام خمینی (ره) تهران به مقصد فرودگاه ازمیر ترکیه، پس از انجام مراحل معمول پیش از پرواز و دریافت مجوز تاکسی از برج مراقبت پرواز از موقعیت شماره ۱۰۲ پارکینگ فرودگاه از طریق TWy UN به سمت باند ۲۹ چپ شروع به حرکت نموده که خلبان با دریافت هشدار TCAS Failure مواجه شده و با هماهنگی برج مراقبت پرواز در تقاطع Twy N.A توقف نموده تا موضوع ارزیابی شود و سپس نفر فنی داخل پرواز را فراخوانده تا نسبت به عیب یابی و رفع ایراد اقدام نماید. 

پس از اقدام نفر فنی مشکل برطرف شده و خلبان ضمن دریافت تاییدیه صحت سامانه TCAS Transponder ، از برج مراقبت پرواز مجوز برخاستن از باند ۲۹ چپ را درخواست کرده و برج مراقبت نیز مجوز لازم را صادر نموده است . در این زمان خلبان به تصور توقف در ابتدای باند ۲۹ چپ اقدام به برخاستن از Twy A نموده که پس از رسیدن به سرعت ۱۳۰ نان، کنترلر برج مراقبت پرواز متوجه خطای خلبان شده و به موقع دستور انصراف از پرواز را صادر کرده و هواپیما در زمان UTC 18:55 در Twy مذکور متوقف شده و خلبان ضمن نظارت به شرایط موجود و اطمینان از صحت هواپیما با هماهنگی برج از Twy F به پارکینگ مراجعت و نسبت به تخلیه مسافرین اقدام شده است. پس از اطلاع از وقوع رویداد مذکور، بلافاصله نماینده این دفتر به فرودگاه امام خمینی (ره) اعزام و شدت رویداد، "حادثه جدی ارزیابی گردید و متعاقباً نسبت به جمع آوری مستندات، انجام مصاحبه با خلبانان پرواز و دریافت دستگاههای ثبت و ضبط پروازی اقدام نموده تا بررسی‌های لازم بر اساس آئین نامه بررسی سوانح و حوادث مصوب هیئت وزیران و ضمیمه شماره ۱۳ پیمان شیکاگو انجام پذیرد.

 همچنین شرکت هواپیمایی حادثه ساز ضمن جایگزین کردن هواپیما و خدمه پروازی نسبت به انتقال مسافرین به مقصد با تاخیر شش ساعته اقدام نمود.

 هم اکنون دستگاههای ثبت و ضبط اطلاعات پرواز هواپیما با موفقیت بازخوانی شده و در اختیار تیم بررسی حادثه قرار گرفته است و جلسات کارشناسی برای ریشه یابی علت وقوع حادثه و تعیین اقدامات اصلاحی ادامه دارد که مراتب متعاقباً به استحضار خواهد رسید. لازم به ذکر است که سازمان هواپیمایی کشوری پیش از این هشدار ایمنی لازم را به صورت عمومی و رسمی در تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۶ برای پیشگیری از حوادث مشابه صادر کرده بوده که موضوع توسط خلبانان پرواز مورد توجه قرار نگرفته است.

ضروری است که کلیه شرکتهای هواپیمایی و سایر ارائه دهندگان خدمات هوانوردی با توجه به مفاد آن از تکرار این وقایع جلوگیری نمایند.

 

ارسال نظر