|

در جهت اعتلای صنعت هوانوردی

یادداشت تفاهم اقدامات اجرایی جهت تسهیل و توسعه هوانوردی عمومی

یادداشت تفاهم اقدامات اجرایی جهت تسهیل و توسعه هوانوردی عمومی

تفاهم اقدامات اجرایی جهت تسهیل و توسعه هوانوردی عمومی فی مابین سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و ستاد توسعه فناوری های فضایی، حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به امضا رسید.

مراسم امضای تفاهم‌نامه در حوزه هوانوردی عمومی با حضور علی عابدزاده رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، آدم نژاد معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی، امیر مکری مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران و منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته در سازمان هواپیمایی کشوری برگزار شد.

علی عابدزاده رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در این مراسم با بیان این که تکلیفی شدن حمل و نقل هوایی باعث زیان به آن شد، افزود: قبل از پیروزی انقلاب، هوانوردی عمومی همپای حمل و نقل تجاری داشتیم؛ در آن زمان بیش از 100 فروند هواپیما در این حوزه فعال بوده است.

وی با یادآوری این که بعد از تکلیفی شدن نرخ به سمتی رفتیم که حمل ونقل عمومی در حوزه اقتصادی به صرفه نبوده، تصریح کرد: بعد از آزادسازی نرخ ها کم کم زمینه توسعه هوانوردی عمومی در کشور فراهم شد که لازم است این روند رو به توسعه تقویت و حمایت شود.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به فعال شدن بیش از پیش فرودگاه های کشور، گفت: بر اساس یاداشت تفاهم امضا شده امروز قسمتی که مربوط به هواپیماهای فوق سبک می شود که تصمیماتی اتخاذ شده و تا قبل از سال اجرایی می شود. در این بخش حدود 100 فروند هواپیما در اختیار داریم.

در این مراسم شهرام آدم‌نژاد معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی گفت: ما با سابقه‌ترین و قدیمی‌ترین صنعت هوانوردی را در منطقه داریم اما در حوزه هوانوردی عمومی کار چندانی انجام نداده‌ایم،‌گفت: ‌در رابطه با طراحی و توسعه وآموزش  ایرتاکسی ضرورت داشت پیش از این به این موارد می‌پرداختیم.

وی اظهار داشت:امکان توسعه وجود دارد و می‌توان از موانع کاست و در این راستا به موارد کلیدی در تفاهم نامه امروز توجه شده است.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی ایجاد ساختار مقررات ویژه هوانوردی عمومی را از محورهای تفاهم نامه عنوان کرد و گفت:‌ واگذاری کارهای اجرایی، ایجاد سازوکار مقررات عملیات جهت شبکه ایرتاکسی و کاهش هزینه‌های ناوبری و فرودگاهی هوانوردی عمومی از محورهای این تفاهم نامه است.

آدم‌نژاد ‌همچنین استفاده از ظرفیت مراکز آموزش فنون کشور و ارتفاع سطح فناوری‌های هوانوردی عمومی از دیگر محورهای این تفاهم‌نامه دانست و گفت: برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا پایان امسال حداقل در دو مسیر ایرتاکسی راه‌اندازی شود.

در ادامه امیرمکری مدیرعامل شرکت فرودگاه ها با بیان این که هم اکنون 3000 دانشجوی خلبانی در کشور داریم، گفت: امیدواریم در فرودگاه های کشور با پیش بینی و اجرای سیاست های تشویقی، حمایت های لازم را داشته باشیم و تا پایان سال خبرهای خوبی در بخش هوانوردی عمومی اطلاع رسانی می شود.

منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری های فضایی حمل ونقل معاون علمی ریاست جمهوری نیز در سخنانی با بیان این که هوانوردی عمومی با وضعیت آن هزینه زا بود، اظهار کرد: در این راستا زمینه  راه اندازی 15 مرکز را فراهم کردیم و به دنبال راه اندازی 15 مرکز دیگر بودیم که البته به دلایلی هنوز محقق نشده است.

وی با بیان این که هوانوردی عمومی پشتیبانی خاصی می خواهد، افزود: با توجه به تغییر در وزارت راه و شهرسازی و ورود مدیران با سابقه، آمدیم راه حل ها برای برطرف کردن مشکلات هوانوردی عمومی ارائه کردیم.

وی با اشاره به آن که دو ایر تاکسی هوایی در نیمه اول امسال و  چند ایرتاکسی دیگر تا آخر سال در کشور راه اندازی شود، تصریح کرد: به لحاظ صنعتی در وضعیت خوبی در بخش هوانوردی عمومی قرار داریم.

گفتنی است؛ با توجه به اهمیت و ضرورت توسعه هوانوردی عمومی و ظرفیت های فراوان موجود در کشور، همچنین با هدف رونق اقتصادی کشور و اشتغالزایی، یادداشت تفاهم اقدامات اجرایی جهت تسهیل و توسعه هوانوردی عمومی فی مابین سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و ستاد توسعه فناوری های فضایی، حمل و نقل  پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به امضا رسید.

در این یادداشت تفاهم سازمان هواپیمایی کشوری بر تدوین مقررات و آیین نامه های ویژه هوانوردی عمومی در زمینه های توسعه اقتصادی، ایمنی و امنیت، ایجاد ساختار مستقل نظارتی هوانوردی عمومی در سازمان هواپیمایی کشوری، طراحی روند ارتقا کلیه مجوزها و گواهینامه های رده هوانوردی عمومی به رده تجارت با اجابت الزامات مربوطه، انجام مطالعات و تدوین برنامه واگذاری گام به گام فعالیت های اجرایی به بخش های غیردولتی و اصلاح و بازنگری رویه ها و مقررات مربوطه به عملیات پرواز بصری و تلاش جهت رفع موانع غیراساسی فضای کشور در سطح پروازهای VFR و اصلاح ساختار مدیریت ترافیک پروازی VFR متعهد شد.

کاهش هزینه ها و بسترسازی رشد هوانوردی عمومی از جمله کاهش 30 درصدی عوارض فرودگاهی و ناوبری، تسهیل بهره برداری ناوبری هوایی و بهره برداری عملیاتی از فرودگاههای نیمه فعال و... و همچنین مطالعه و شناسایی موانع مرکز آموزش فنون و خدمات هوایی کشور از جمله تعهدات شرکت فرودگاهها در این یادداشت تفاهم به شمار می رود.

منبع: سازمان هواپیمایی کشوری

ارسال نظر