امیدوار بودیم یک روز چنین پیامی دریافت کنیم
ستاره دنبالهداری که به منظومه شمسی آمده پدیدهای جدید است
دانشمندان میگویند ستاره دنبالهدار میان ستارهای که از منظومه شمسی سر درآورده پدیدهای کاملاً جدید اما بسیار آشناست.
پژوهشگران این شیی فضایی که ۲آی/بوریسوف نام گرفته را بررسی کردهاند و میگویند میتواند فهم ما را از جهان پیرامونمان دگرگون کند.
مدتها دانشمندان تصور میکردند فاصلههای میان ستارهها ممکن است پر از ستارههای دنبالهدار و سیارکهایی باشد که از منظومههای سیارهای خودشان به بیرون پرتاب شدهاند. ستارهشناسان حدس میزدند این اجسام سر راهشان ممکن است از منظومه شمسی عبور کنند و شاید بتوانیم آنها را رصد کنیم و متوجه حضورشان بشویم.
عکسهایی که پژوهشگران توانستند در عرض دو روز بگیرند به آنها دید خوبی نسبت به این جسم فضایی داد و بدین ترتیب آنان توانستند با اطمینان اعلام کنند این جسم فضایی اولین ستاره دنبالهداری است که از منظومه سیارهای دیگری به دیدار ما آمده است. میشال دراهوس از دانشگاه یاگیلونیا که مشترکاً با گوتزیک سرپرستی این مطالعه را به عهده داشته گفت: «بلافاصله متوجه آن دُم و پدشش گازی آشنایی شدیم که در اطراف اوموآموآ ندیده بودیم. این خیلی جالب است چون به این معناست که این مسافر جدید یکی از آن ستارههای دنبالهدار است که «واقعاً» میان ستارهای است، از آن افسانهایها که تا به حال کسی ندیده است».
پژوهشگران حالا دیگر میتوانند به رصد کردن این جسم فضایی ادامه دهند و هرچه تصویرش واضحتر شود اطلاعات بیشتری از آن به دست آورند.
واکلاو وانیاک از دانشگاه یاگیلونیا و از پژوهشگران این مطالعه گفت: «این ستاره دنبالهدار هنوز دارد از درخشش صبحگاهی خورشید خارج و کمکم پرنورتر میشود. این جسم فضایی ماهها قابل رؤیت خواهد بود و همین باعث میشود به آینده خوشبین باشیم.»
ارسال نظر